Mi kell ahhoz, hogy webprogramozó légy?

Webfejlesztés

Ha épp azon töröd a fejed, hogy webprogramozó légy, akkor fel kell kötni a gatyádat. A programozóknak nagyon sokféle techológiához érteniük kell, ráadásul ezek mind fejlődnek, így nem csak egyszer kell megtanulni, hanem folyamatosan kell képezni magad.

Kezdjük az alapoknál. Webprogramozás nincs HTML alapismeretek nélkül. Hehát az első varázsszó, aminek minden részletével meg kell ismerkedned, az a HTML. Ez a weboldalak leíró nyelve. A HTML kódból állítja elő a böngésző a megjelenő tartalmat.

Aztán ha elmélyedtél a HTML-ben, már látni fogod, hogy szükséges a CSS, azaz a stíluslapok ismerete is. Ez is kemény tanulnivaló. Persze vannak a neten jó kis tutorialok, segédanyagok, de akár egy tanfolyamra is benevezhetsz, ha biztosra akarsz menni.

Ezt követően, amikor kicsi - és még tényleg csak kicsi - életet szeretnél az oldalba lehelni, akkor felmerülhet az igény a JavaScriptre. Ez úgynevezett kliens oldali programozás, tehát apróbb trükköket lehet vele elvégezni, amivel még felhasználóbarátabb oldalakat tudsz majd készíteni.

Megosztás