Áramelosztás üres építési területen

Felvonulási szekrény

Sok építőipari kivitelezés esetén gondot okoz az áramellátás és még inkább az áram elosztás, ha épp csak egy villanyóra van, és nincs kiépítve még további áram vételi lehetőség.
Ilyenkor szabványos, biztonságos megoldást kell találni erre a problémára, nem szabad egyszerű hosszabbítókkal megoldani ezt a feladatot.
Előfordulhat, hogy az iparosok még olyan megoldásokba is belekényszerülhetnek, amelyek balesetbeszélyesek, vagy egyenesen életveszélyesek.
A megfelelő megoldás pedig nem is olyan nagyon bonyolult, hiszen manapság már számos helyen kapható a kalocsa szekrény.
Sokan felvonulási szekrény néven is ismerhetik, de még nem hallottak egyik kifejezésről sem, azok kedvéért most felvázolom, hogy miről is van szó!
A kalocsa szekrény egy műanyag szekrény, ami általában fröccsenő víz ellen védett, így a szemerkélő eső nem okoz gondot a használata során.
Van egy árambemeneti csatlakozója, és több olyan csatlakozó aljzata, amik a kimenetek. Általában több 230V-os csatlakozó is található rajta, de az sem ritka, amikor még 3 fázisú aljzatból is többet tartalmaz. Általában FI relével is el szokták ezeket látni, illetve több kismegszakítóval, hogy egy zárlatos eszköz ne okozzon olyan nagy problémát.

Megosztás